Polsri Jalin Kerjasama dengan Politeknik Mukah, Sarawak, Malaysia

Polsri 30/4/19, Dalam rangka meningkatkan hubungan internasional Politeknik Negeri Sriwijaya (Polsri) pada hari ini menerima kunjungan dari Politeknik Mukah, Sarawak, Malaysia, dalam kunjungan tersebut sebanyak 40 orang termasuk Ibu Darma Wanita dari Politeknik Kinabalu memperdalam bidang kerjasama yang akan di bangun diantara kedua Perguruan tinggi termasuk salah satunya kerjasama dalam bidang join riset inovasi bagi dosen Polsri dan Dosen Politeknik Politeknik Mukah, Sarawak, Malaysia.

Polsri akan melakukan kerjasama dengan Politeknik Mukah, Sarawak, Malaysia. Berkolaborasi dalam periode 3 tahun  diantaranya program Student Exchange , Academic Staff Exchange program, Strategic Staff Partner Program for staf development, Join Venture Academic Research & Entrepreneurship program and Polytechnic and higher Education Platform Source to Indonesia and Malaysia.

Wakil Direktur IV bidang kerjasama Drs. Zakaria, M.Pd menyampaikan Profil Polsri serta bentuk-bentuk kerjasama Internasional yang telah di jalankan Polsri dengan beberapa Negara. Kerjasama ini dengan tujuan untuk memperluas jaringan pengembangan ilmu pengetahun baik hard skill maupun soft skill bagi mahasiswa dan dosen di kedua perguruan tinggi.

Selepas penandatanganan MoU Politeknik Mukah, Sarawak, Malaysia.  langsung mengunjungi Jurusan Teknik Elektro dan Teknik Mesin di Polsri. diharapkan dapat menemukan bentuk kerjasama di bidang yang lain.